Smedås och Roivas på pallen

Team Eksjöhus befäster sin position i toppen av Ski Classic-serien med en imponerande poängsumma på 1360 poäng, medan Team Engcon följer efter på andraplats med 1100 poäng.

Spännande herrlopp

Det nyligen genomförda herrloppet blev en nervkittlande upplevelse. Runar Skaug Mathisen tog tag i täten efter 48 kilometer och lyckades hålla sin ledning ända till mållinjen, trots att konkurrenterna närmade sig i slutet av loppet. Team Eksjöhus hade stark närvaro med Thomas Ødegaarden som bästa åkare på en fjärdeplats, och laget placerade totalt tre åkare bland de åtta främsta.

Två pallplatser på damsidan

Damloppet erbjöd lika mycket spänning, med en tät grupp på fem åkare fram till de sista 1,5 kilometrarna. Avslutningen, som bestod av en brant klättring, resulterade i en seger för Emelie Fleten från ett konkurrerande lag. Team Eksjöhus utmärkte sig återigen med Magni Smedås på en andra plats, 13,9 sekunder efter, och Kati Roivas som tog hem en tredjeplats, 36,9 sekunder efter vinnaren.

Snart dags för Vasaloppet

Den kommande tävlingen i Ski Classic-serien är Jizerská50 i Tjeckien, ett 50 kilometer långt lopp som äger rum den 11 februari. Efter detta evenemang kommer tävlingarna att flytta till Sverige, med tävlingar i Grönklitt och det anrika Vasaloppet.